söndag 21 oktober 2012

Chapter 9

Hej!

Två veckor sen senast. Har haft fullt upp hela tiden, så har inte hittat tid att skriva. Men nu ska ni få höra lite om veckorna som gått.

Jaa-a, var skall jag börja, det händer så mycket hela tiden.. Som föregående veckorna har schemat varit fullt med skola, sång, dans, teater och mys med vänner. Jag har hittat en ny sånglärare, Teresa Perelli. Hon var superbra att jobba med, skall börja gå regelbundet hos henne. I skolan sjunger vi ju endast musikallåtar så det känns bra att ta privatlektioner utanför skolan där jag får sjunga pop/rock. Senaste veckan har vi haft en vikarie på sånglektionerna i skolan. Det är spännande att få sjunga med många olika lärare, jag kan ta åt mig lite av allas kunskap och tips för att hitta vilka sätt fungerar för mig. Och för att få ännu lite mer träning gjorde jag en bra deal med en klasskompis, Anna-Sara, som är sångpedagog, jag skall börja ge danslektioner åt henne så ger hon sånglektioner åt mig.
På teaterlektionerna har vi gått från att improvisera till att jobba med texter. Läraren, Martin, har valt ut en monolog till var och en i klassen som vi ska jobba med. Det är lärorikt, jag har inte jobbat så mycket med monologer tidigare.


Förra veckan hade jag födelsedag, firade med en lång dag i skolan och sen ut på ett glas vin. Blev så glad av alla gratulationer på FB, tack ska ni ha! :)

Annette 22 år.

Har träffat många finlandssvenskar senaste veckorna. Många vänner har varit på besök här så det har varit kul. Det blev en liten "Lärkkulla reunion" denna helg. För er som inte vet så studerade jag musik förra året på Folkakademin Lärkkullas Pop&Rock linje, sång som huvudämne och piano som biämne. Där började jag också spela bas, som jag har fortsatt med. Det var roligt att träffa några vänner från fjolårets klass.
Jag också träffat många nya härliga mäniskor, mest jeppisbor faktiskt.. ;) Så dem har det blivit lite "fikas" och öl med.

Gick på Frida Andersson singelreleasegig på fotografiska förra veckan, det var ett skönt och avslappnat gig med duktiga musiker. Frida har släppt sin första låt på finlandssvenska, "Spår 2", lyssna!

Frida Andersson

Jag känner att jag så småningom börjar landa här. Det har tagit länge för mig att inse att jag faktiskt bor här, det har ju varit en stor livsförändring för mig. Har höstlov om en vecka så jag åker hem till Karis för 10 dagar, det skall bli skönt. Känns som att höstlovet kommer passligt, har kört på ganska hårt så jag känner mig nog lite sliten, så en veckas paus tror jag gör bra så jag orkar igen. Härligt också att få se familjen och vännerna där hemma, saknar dem mycket. Positivt med att känna saknad och lite ensamhet ibland är att jag har fått mycket inspiration att skriva. Det kan bli många bra låttexter som kommer till nu, vänta bara! ;)


Låtskrivning

Nu skall jag iväg till skolan för söndagsträning, blir sång, piano, balett och hiphop idag.
Ha de bäst! Puss & Kram

Annette


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar