söndag 2 september 2012

Chapter 3

Hallo!

Igen har det gått en vecka..What!? Tiden går nog snabbt..
Denhär veckan har gått mycket upp och ner..
Kände att jag höll på att bli sjuk redan förra veckoslutet, men jag gick till skolan ändå på måndagen. Klassen var uppdelad i  fyra grupper, så vi hade lektionerna i mindre grupper. Det systemet kommer vi att ha varje måndag och torsdag. På morgonen började min grupp + en annan med "vanliga" halv timmes uppvärmningen, sedan hade vi 1.5h jazz-dans med Adrienne Åbjörn. Det var en bra klass och ett fungerande gruppsystem, att vi endast var 10 st på klassen ledde till att läraren hann se och "rätta" alla.
Efter dansen hade endast min grupp masterclass i sång med Camilla. Som jag berättade senast fick vi egna låtar på fredagen och jag skulle alltså sjunga Roxie ur Chicago. Det gick riktit bra och vi experimenterade mycket med att hitta olika sound och ett bra flöde. Att inte försöka härma orginalet utan sjunga låten på sitt eget sätt är viktigt.

På eftermiddagen hade jag sånglektion med Anna Ekman. Det var intressant, hon hade ett väldigt annorlunda sätt att lära och använde andra termer och teknik. Jag sjöng Out here on my own från Fame och Du måste finnas från Kristina från Duvemåla. Kul att ha en så annorlunda lärare också så att man får ett brett perspektiv på sångteknik.

På kvällen gick jag på en hiphop/newstyle timme, det var najs. Efter timmen gick jag ut och äta med två vänner och chillade. Det var kanske inte så smart eftersom jag dagen efter hade feber på morgonen, så jag gick inte till skolan. Vi skulle ha rörelse-lektion ute i skogen, så jag tänkte att det är bättre att bli hemma och vila. För kl.13.30 skulle jag vara hos Oskar igen och göra musik och det ville jag inte missa. Tobias Granbacka var också med denhär gången. Superbra killar att jobba med! Och jag är väldigt nöjd med slutresultatet, ni får vänta ännu innan ni får höra det.. ;) Men det blev en lång dag, vi skrev och sjöng ända till 20.30 och sen for vi ännu ut på mat/öl.

På onsdagen var jag helt utmattad, febrig, snorig, ont i halsen och hela kroppen. Så jag gjorde nästan ingenting, bara vilade och tyckte synd om mig själv.. ;) Jag brukar bli så eländig när jag är sjuk, så allt kändes väldigt tungt då. Jag började fundera på alla bekymmer och fick hemlängtan.. Men jag klarade det! Jag passade på att skicka ansökningar på bostäder, skickade 20 mail och hoppades på att någon skulle svara!

Kände saknad så pysslade ett kollage..<3

På torsdagen gick jag till skolan igen. Vi hade research på morgonen med min grupp och sedan STR (sång text rörelse). Research innebar att vi lyssnade på låtar ur olika musikaler och lärde oss hur det är bäst att ta an en ny låt och bekanta sig med nya musikaler. Vi funderade också mycket på vad låten "föreslår".. Att inte bara lyssna på texten utan att lyssna på vad musiken vill säga..
Efter skolan träffade jag min kompis Ela, som jag inte träffat på länge. Hon var i Sthlm för att se Coldplay på stadion på kvällen. Så vi tog en kaffe och hade det mysigt!:)
På kvällen hängde jag med Oskar och hans härliga sambo Hannah till Hotell Hellsten där Jonas Backman hade sitt skivsläpp gig. Det var skön jazz musik.

På fredagen hade vi sångteknik med Camilla. Väldigt effektiv och bra lektion. Lärde mig mycket nytt, speciellt hur jag kan utnyttja mina känslor och minnen för att få rätt stöd och ljud..
Efter skolan åkte jag till Oskar för att banda in lite mer sång som vi skrev i början av veckan. Sen hem och hjälpa Kiri packa. Kiri är alltså hon som "lånat" ut sitt rum åt mig i några veckor. Hon har bott i Stockholm 2 år men var i Finland på semester senaste veckorna men återvände nu för att packa sina saker och flytta tillbaka till Finland.

På vägen till Oskar ringde telefonen och det var en kvinna, Matilda, som hade läst min ansökan på deras rum och erbjöd det åt mig! Jess, jag hade en sån tur! Hon berättade att en flicka hade lovat flytta in men backat ur i sista minuten. Då hade Matilda redan tagit bort deras annons och alla 150 mail hon hade fått på den!! Men jag som hade mailat så sent som på onsdagen fanns kvar i hennes inbox så hon ringde därför mig! :)
Så på lördagen åkte jag till henne för att se på rummet. Det var ett rymligt rum, som är delvis möblerat. Egen ingång och egen toalett. Kök och dusch får jag dela med familjen. Det är ett mysigt och avslappnat par Dom båda har en son från tidigare äktenskap, 15 & 17 år, som också ibland bor i den stora bostaden. Och 2 ljuvliga hundar! En rottweiler, Torsten, och en Collie (tror jag) som heter Selma.
Rummet i deras bostad var perfekt för mig så jag tackade ja och vi skrev pappren direkt och jag fick nyckeln. Så redan på eftermiddagen förde jag första flyttlasset dit. På kvällen var det fest i "gamla" kämppän. Så det blev lite vin och mys, men orkade inte gå ut så vi blev snällt hemma och sova med Kiri medan resten for ut.


Mitt nya egna rum!!

Fick en härlig bild på fredagen <3 Kära Malin hade varit på ultra! Jeij!:)

Idag har vi roudat alla Kiris saker från kämppän, hon åker till Finland med båt ikväll. Sandra (Kiris kämppis) blir ännu en vecka här. Jag far också ikväll.

Hörs igen om en vecka! Nu skall jag packa ihop det sista här och åka iväg till mitt nya hem.
Puss & Kram alla härliga läsare!

Annette

PS. Har inte än internet i mitt nya hem, så det blir inga skypedates innan jag fått det fixat..
Och jag skrev ju att jag skulle komma hem 7-9.9, men det blir inte av. Får chansen att träffa en vän till Oskar som också är låtskrivare, så det blir en låtskrivningshelg hos Oskar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar